Blog

Umělé inteligence se nemusíme bát. Práci nám nebere, naopak ji umí zjednodušit. Zkrotili jsme ji pro vás

Umělé inteligence se nemusíme bát. Práci nám nebere, naopak ji umí zjednodušit. Zkrotili jsme ji pro vás

Umělé inteligence není nikdy dost, zvláště pokud se ji naučíte využívat efektivně. Využití AI pro chytřejší obchodní operace nabízí i software chytré kanceláře MySmartplace.

Umělá inteligence (AI) je pro mnohé strašák, který nám časem sebere práci, protože nahradí a zautomatizuje řadu operací. Vůbec tomu tak ale nemusí být – ve skutečnosti se nemáme čeho bát. Záleží vždy na úhlu pohledu a na tom, jak se na využití AI podíváme.

Umělá inteligence a její vybrané nástroje naopak mohou zjednodušit společnostem složité procesy až s pozoruhodnou lehkostí.

„Například v systému MySmartplace jsme umělou inteligenci integrovali do našeho modulu Zakázkový systém. Nástroj umělé inteligence, zde tedy Digitoo, nám tak pomohl zkrotit cirkus, který mohou faktury někdy napáchat. Dnes nám platforma Digitoo čte faktury a doklady, díky čemuž  se nám povedlo rozloučit se s ručním zadáváním faktur,“ vysvětluje Eva Stejskalová, vedoucí oddělení Smartplace.

Pokud vás toto téma zajímá, psali jsme o něm i zde v blogu.

Čtení dokumentů pomocí AI: Nová hranice správy kanceláří

A takto pohodlnou práci byste mohli mít také. Představte si pracovní den zbavený monotónního úkolu ručního zadávání faktur. Den, kdy jsou příchozí faktury a pokladní doklady i tak pečlivě analyzovány a zpracovávány, a vy to můžete vlastně jen pozorovat. O dokonalou přesnost se postarají právě vyzkoušené a prověřené nástroje AI.

To není budoucnost utopického pracovního prostředí, ale realita, kterou v dnešní době nabízejí nástroje AI. Obavy, které kdysi zahalovaly umělou inteligenci, se rozptylují s tím, jak si podniky a firmy všech velikostí uvědomují její potenciál pro zjednodušení a zefektivnění administrativních funkcí.

Umělá inteligence coby neviditelná pracovní síla

Modul Zakázkový systém v platformě MySmartplace dokáže díky umělé inteligenci pracovat s fakturami a doklady bez lidských chyb a vytěžit z nich potřebná data. Jinak složitý proces se tak mění na přehledný a přesný.

Role AI přesahuje rámec správy dokumentů. Je to jakási neviditelná pracovní síla v dnešní digitální kanceláři, tichý operátor na portálech služeb zákazníkům, bdělý analytik v bezpečnostních protokolech a pečlivý asistent při plánování a komunikaci. Vlastně tak získáte minimálně tři až čtyři (členy týmu) v jednom!

Umělá inteligence tak má na provoz firmy mnohostranný dopad: optimalizuje přidělování zdrojů, předpovídá tržní trendy a personalizuje interakce se zákazníky, to vše s provozní dokonalostí.

A vždycky je tu pak člověk, aby se přesvědčil, že je vše správně.

Změna paradigmatu v kultuře práce

Pronikání umělé inteligence do podnikových operací urychluje kulturní změnu na pracovišti. S tím, jak AI přebírá opakující se a datově náročné úkoly, připravuje půdu pro pracovníky, kteří jsou kreativnější, strategičtější a více se věnují smysluplné práci.

Takové pracoviště podporuje inovace a pohání podniky kupředu. Strach z umělé inteligence je postupně nahrazován tím, že ji respektujeme a učíme se ji využívat ve svůj prospěch.

Nástroje AI mohou při obratném zacházení vést celou společnost k bezkonkurenčnímu růstu a úspěchu.

O digitalizaci účetnictví jsme v blogu psali i zde.

Nebojte se AI!

AI tedy není uzurpátorem lidských rolí, ale spolupracovníkem lidské vynalézavosti. 

Ve společnosti S.M.A. se i díky systému chytré kanceláře MySmartplace zasazujeme o přijetí AI a motivujeme společnosti, aby si uvědomily její potenciál pro zvýšení schopností a pochopení nové definice produktivity.

Součinnost lidské a umělé inteligence je motorem moderního podnikání, který žene podniky do výšin nedosažitelných pouze lidským úsilím.

Na cestě k inteligentní budoucnosti musí společnosti uchopit AI nikoli jako možnost, ale jako nezbytnou strategii. Nejde o to mít vše plně řízené umělou inteligencí. Jde o to umět efektivně využívat to, co AI nabízí.

Díky AI mohou podniky překonat všednost, odhalit nové možnosti a okusit naši budoucnost jednou nohou před ostatními. S jistotou se vydat vstříc budoucnosti.

Vyzkoušejte to s námi a naším modulem Zakázkový systém.

(Úvodní foto: freepik / Freepik, Public domain, v článku: DC Studio / Freepik, Public domain)